بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۵۸۷۶۸
روستای شیرین‌آباد از توابع شهرستان فراهان در استان مرکزی قطب تولید کفش بچگانه در کشور محسوب می‌شود. اهالی این روستا که زمانی برای کار از شیرین آباد مهاجرت می‌کردند، اکنون با رونق گرفتن کسب و کار به روستا برگشته‌اند. این روستا در ۳۰ کیلومتری شهرستان فراهان قرار دارد.
شنبه ۰۹ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۹

به گزارش بازارکار به نقل از همشهری آنلاین، محمود شیرین آبادی، ۴۰ ساله و اهل روستای شیرین‌آباد یکی از کسانی بود که برای کار به تهران سفر کرد و البته خیلی زود به شیرین‌آباد برگشت. او به همشهری می‌گوید: وقتی ۱۶ ساله بودم، برای کار کفاشی به تهران رفتم و در باغ سپهسالار نزد یکی دو نفر از اهالی روستای شیرین‌آباد مشغول به کار شدم. یادم است محیط کارم را دوست نداشتم و مهمتر از آن هزینه‌ها بالا بود. غربت من را اذیت می‌کرد و جای خواب هم در تهران نداشتم و باید در مغازه می‌خوابیدم.»

او ادامه می‌دهد: «البته در تهران کار کفاشی را فرا گرفتم، ولی بعد گفتم چرا برای کار به تهران بروم و اصلا چرا تولیدی کفش بچگانه را در روستا راه اندازی نکنیم. خیلی‌ها می‌گفتند در روستا نمی‌شود تولیدی کفش راه اندازی کرد، ولی من بر روی کاری که می‌خواستم انجام دهم، پافشاری کردم. خوشبختانه تولیدی را با حداقل امکانات در اواخر دهه ۸۰ راه اندازی کردیم و جواب داد.»

۴۰ تولیدی
به گفته شیرین آبادی، اکنون حدود ۴۰ تولیدی کفش بچگانه در روستای شیرین آباد فعالیت می‌کنند. او عنوان می‌کند: «۲ سال در تهران کار کردم و بعد رفتم سربازی. پس از آن یک سال دیگر در تهران کارگری کردم و بعد از آن در تولیدی خودم در روستا فعالیت کفاشی را ادامه دادم.»

شیرین آبادی تاکید می‌کند: «هم‌نسل‌های من که برای کارگری به باغ سپهسالار تهران رفتند، اغلب کسب و کار خود را در روستا دارند. البته برخی از قدیمی تر‌ها که در سال ۷۵، ۷۶ به تهران رفته بودند، دیگر به روستا برنگشتند. آن‌ها به دلیل اینکه کار و زندگی خود را در تهران داشتند، همانجا ماندند.»

اولین کارآفرین

محمود شیرین آبادی اولین کسی است که با راه‌اندازی تولیدی کفش بچگانه در شیرین‌آباد موفق بوده است. خودش می‌گوید: «اولین کسی هستم که به همراه یکی از دوستانم در روستا تولیدی کفش بچگانه راه‌اندازی کردیم. البته قبل از ما هم چنین کاری کرده بودند، ولی به دلیل رفت و آمد به تهران خسته شدند و دیگر در روستا فعالیت نکردند.»

او ادامه می‌دهد: «با اینکه تولیدی در روستا خیلی سخت بود، ولی چسبیدیم به این کار و رها نکردیم. تسهیلات گرفتیم و کم کم تولیدی رونق گرفت. یادم است آن موقع ۴ میلیارد تومان به ۳۵، ۳۶ نفر از اهالی روستا تسهیلات ارائه شد و حالا نتیجه آن را در کسب و کار روستا می‌بینیم.»

رونق کسب و کار در روستا

شیرین آبادی معتقد است در حال حاضر بیشترین امکاناتی که تولیدکنندگان کفش بچگانه در تهران دارند را ما در روستای شیرین آباد داریم. او بر این باور است که رونق گرفتن کسب و کار در روستا سبب مهاجرت معکوس شده است و ادامه می‌دهد: «از اواخر دهه ۸۰ تا به امروز کسب و کار تولیدکنندگان در روستا به قدری رونق گرفت که مهاجرت معکوس به روستا هم اتفاق افتاد.»

او می‌گوید: «الان کمتر برای فروش کفش به تهران می‌روم و مشتری‌ها از شهر‌های مختلف مانند شیراز و اصفهان به روستا سفر می‌کنند و از ما و تولیدی‌های دیگر خرید می‌کنند. البته اینترنتی هم فروش داریم و از طریق پست محصولات خود را برای مشتری‌ها ارسال می‌کنیم.»

شیرین‌آبادی که بعد از ازدواج صاحب ۴ فرزند شده است، کمتر از روستا خارج می‌شود. او تاکید می‌کند: «الان مشتری‌هایی از شیراز، سنندج، همدان، اصفهان و ... به طور مستقیم از روستا خرید می‌کنند. می‌توانم به جرات بگویم که کفش بچگانه در استان مرکزی توسط روستای شیرین آباد تامین می‌شود.» او اضافه می‌کند: «از روستای امیرآباد، عباس آباد و تلخواب برای کار به شیرین‌آباد می‌آیند. یعنی صبح به اینجا می‌آیند و شب به روستای خود برمی‌گردند.»

ارسال نظرات